Blog voor EON-NZA: Een ratjetoe aan planningen!

Ik heb voor de site van ons eigen team (EON-NZA) een blog geschreven waarin ik een kort inzicht geef in de variatie aan planningen binnen de RTC-groep waarin ik train. Nieuwsgierig? De blog is zowel te lezen op www.zweminstituutamsterdam.nl als hieronder op mijn eigen site.

Een ratjetoe aan planningen!

Ik ben van 5 t/m 19 mei samen met mijn coach Hans Elzerman op trainingsstage geweest met de Olympische ploeg in Tenerife. Een heerlijke afwisseling om in het zonnetje je baantjes te trekken en een goede basis te leggen richting de zomer. Ogenschijnlijk lijkt het een makkelijke klus voor Hans waar hij naast mijn begeleiding ook Saskia de Jonge voor twee weekjes onder zijn hoede nam. Echter, niets is minder waar getuige de ratjetoe aan planningen in onze groep. 

De RTC-groep waarin ik train is een mix van jongens en meiden in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar (ik haal de gemiddelde leeftijd duidelijk omhoog ;) ). Je kan begrijpen dat er in zo’n groep erg veel verschillende doelen en belangen zijn en er dus ook veel verschillende planningen nodig zijn.

Een klein inzichtje in onze planning laat zien dat er binnen een RTC-groep veel verschillende groepen te onderscheiden zijn. De grootste groep is in de laatste voorbereidingen op het aankomende ONK. Daarnaast heb je ook nog zwemmers die zich voorbereiden op de EJK, EDF of de vervangende EYOF en mijn piek ligt natuurlijk op de Olympische Spelen. Ondanks dat het af en toe een beetje schuiven is in de banen en je duidelijk rekening moet houden met elkaar, redden we ons prima. Naast Hans, die zich buigt over al die planningen had Joost Awater, assistent-trainer, dus ook wel een zware klus om de groep thuis te begeleiden toen wij op Tenerife zaten. Wie dacht dat het trainen alleen voor zwemmers een uitdaging is, heeft het dus mis.

Om verder te gaan op de planning, het ONK van 8 t/m 10 juni zal het eerste moment zijn waarop een gedeelte van onze ploeg weer op en top aan de start zal verschijnen. Voor een aantal van hen zal dit toernooi ook beslissend zijn voor hun toekomst bij NZA. Voor de rest van de groep, waartoe ook ik behoor, zal het ‘slechts’ een testwedstrijd zijn richting de toernooien deze zomer.

Ik hoop dat jullie allemaal richting het Sloterparkbad komen om ‘onze’ zwemmers aan te moedigen en dat jullie ook richting de zomer voor iedereen blijven duimen en juichen! Blijf ons in ieder geval volgen! :)

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>