Op weg naar Londen via het ONK

Dit weekend staan voor Moniek de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam op het programma. Opnieuw een wedstrijd in aanloop naar die belangrijke Olympische Spelen van Londen. De voorbereiding is dus in volle gang en dan wil je als topsporter niets aan het toeval overlaten. In een Olympisch jaar zoeken veel sporters zelfs nog eens extra naar dingen die het verschil kunnen maken. Zo kan dat voor Moniek bijvoorbeeld middels de trainingskampen op Tenerife waarvan ze er onlangs weer eens één had of met haar nieuwe bed van Mline, een bed van topkwaliteit die voor optimale rust moet zorgen.

 

Het trainingskamp op Tenerife dat Moniek in mei had verliep alvast prima. “Na een korte vakantie na de Eindhoven Swim Cup stond het trainingskamp op Tenerife vooral in het teaken van het leggen van een goede basis”, vertelt Moniek. Naast veel aeroob werk was er bij die trainingen ook veel aandacht voor het verbeteren van haar techniek. “Zowel in mijn slag als het verbeteren van mijn onderwaterfase na het start- en keerpunt. Omdat Saskia de Jonge en ik de enige twee pupillen onder leiding van Hans Elzerman waren, was er veel tijd en ruimte om technische stappen te maken. Ik kijk daardoor ook met een heel positief gevoel terug op het trainingskamp. Het was daarnaast natuurlijk ook heerlijk om in het zonnetje te trainen.”

Bij thuiskomst was er dan dat nieuwe bed van Mline. Eén van die dingen die kan zorgen voor extra goede prestaties. “Topprestaties bereik je niet alleen met hard trainen. Sterker nog, je wordt in eerste instantie juist verzwakt door de trainingen. Vandaar dat het van belang is om goed te kunnen herstellen, bijvoorbeeld door een goed bed en de daarbij behorende goede nachtrust.” Natuurlijk weet Moniek ook wel dat ze nu niet plots veel harder gaat zwemmen, maar alle beetjes helpen wel. “Ook de goede voeding om direct de juiste voedingsstoffen weer aan te vullen en veel meer dingen zijn belangrijk. Maar ik ben wel heel blij dat ik via Mline dit bed heb kunnen regelen. Zo kan ik richting de Spelen optimaal bijkomen van de trainingsarbeid.” Ze is daarmee direct ook gewend aan haar slaapplek in Londen. Op de Olympische Spelen zal Mline namelijk ook de matrassen van alle Nederlandse atleten verzorgen.

“Uiteindelijk gaat het op de Olympische Spelen om tienden of honderdsten. Je hebt één keer in de vier jaar de kans om daar te vlammen, dus ik kan niet ontkennen dat je de details voor jezelf dit jaar zo goed mogelijk in wilt vullen”, geeft Moniek toe. “Ik vind echter dat je er wel voor moet waken dat je er niet in doorslaat. Uiteindelijk zwom ik al hard op de manier waarop ik al mijn dingetjes ingevuld heb, maar ik hoop dat bijvoorbeeld mijn nieuwe bed net voor dat beetje extra herstel gaat zorgen om nog meer uit mijn trainingen te halen.”

Op het Open Nederlands Kampioenschap kan Moniek van 8 tot en met 10 juni in ieder geval al wat van zich laten zien. Ze start er komend weekend op drie afstanden. Vrijdag start ze op de 100 meter schoolslag, vervolgens is zaterdag de 4×100 meter wisselslag waarbij Moniek voor haar club De Dolfijn in actie komt en zondag sluit ze het toernooi in Amsterdam af met de 50 meter schoolslag. Op www.monieknijhuis.com zijn natuurlijk alle updates weer te volgen.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>