Nederlands kampioene op de 100 meter

Moniek is zeer goed begonnen aan de Open Nederlands Kampioenschappen in Amsterdam. Ze heeft vrijdagavond de titel gepakt op de 100 meter schoolslag en deed dat met overmacht. Was ze in de series nog iets langzamer dan de Noorse Katharina Stiberg, in de finale was ze met voorsprong de beste. Moniek bracht een tijd van 1.08.59 op de klokken en was daarmee anderhalve seconde sneller dan Stiberg.

Na afloop liet Moniek weten zeer tevreden te zijn. “Ik was blij verrast met deze tijd op dit moment. Na de ochtend zag ik nog genoeg mogelijkheden voor verbetering, omdat het in de series nog niet helemaal hoefde. Vooral op de tweede baan lag nog veel ruimte.” Daar maakte ze in de finale dan ook goed gebruik van. “In de middag was ik vooral bezig om mijn raceplan, de manier waarop ik qua beleving op de OS de 100 wil zwemmen, uit te voeren. Dit leidde tot een prima race, ondanks dat ik het laatste stuk wel kon voelen dat er wat vermoeidheid in zat.

De balans opmakend zat het na die eerste dag op het ONK dus wel goed bij Moniek. “Al met al is dit een mooie opsteker richting Londen!” Zaterdag doet ze met De Dolfijn mee aan de 4×100 meter wisselslag, zondag staat voor haar de 50 meter schoolslag op het programma.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>