Drie nationale titels voor Moniek

Het Open Nederlands Kampioenschap in Amsterdam is voor Moniek succesvol verlopen. Waar ze vrijdag al Nederlands kampioen werd op de 100 meter schoolslag, was Moniek zondag ook individueel de beste op de 50 meter. Ze won de finale met overmacht in een tijd van 31.75. E.ON-NZA teamgenote finishte met 32.65 als tweede. Het betekende in totaal de derde titel voor Moniek, want zaterdag won ze met haar club De Dolfijn de 4×100 meter wisselslag. Daarbij zwom Moniek haar 100 meter in een snelle 1.07.97. Met een eindtijd van 4.08.61 minuten bleef De Dolfijn slechts ruim een halve seconde van het in 2009 door hen gezwommen Nederlandse record verwijderd.

De overwinning op de 50 meter betekende voor Moniek het behalen van haar 30e individuele nationale titel. Op diezelfde 50 meter haalde Moniek ook de meeste gouden medailles binnen op Nederlandse kampioenschappen. Tussen 2004 en deze editie won ze alleen in 2008 niet. “Maar het was verder vandaag geen toprace”, relativeert ze zelf na afloop. “Voor het sprinten heb ik meer snelheid en rust nodig. Verder ben ik wel tevreden. De komende dagen ga ik wat rusten en wat extensief duurwerk doen en dan volgende week de laatste wedstrijden in voorbereiding op de Olympische Spelen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>