Vermoeide wedstrijd in Italië wel goede training

Een goede wedstrijd was het voor Moniek niet, de Trofeo Sette Colli in het Italiaanse Rome. Leermomenten en een goede training waren het echter wel. Op de slotdag nam Moniek deel aan de 200 meter schoolslag en daarbij zat een finaleplaats er niet in. Dat hoefde ook niet, want een laatste prikkel was misschien wel meer dan genoeg. “Mijn lichaam voelt gewoon zwaar. Ik heb misschien de impact van het vorige weekend racen en dan de reis wat onderschat”, legt ze uit. “Ik had al wel besloten om mijn lichaam nog maar één prikkel te geven en verder vooral mijn rust te pakken, zodat ik volgende week hopelijk weer snel het normale trainingsritme op kan pakken.”

Het werd op de tweede en laatste afstand van de Italiaanse wedstrijd, donderdag kwam Moniek al in actie op de 100 meter, dus geen race om de prijzen. “Ik heb nog wel geprobeerd om een gelijkmatige race neer te zetten met dat wat er nu nog in zat en voor mijn doen was hij nog wel redelijk vlak. Vorige week zwom ik prima tijden, dus ik weet gewoon dat dit door de vermoeidheid komt. Maar deze prikkels neem ik natuurlijk wel mee. Nu heb ik nog zes weken om topfit te worden.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>