Moniek in Londen (5) – Toewerken naar de estafette

De knop moest na de 100 meter om richting de estafette. Dat vertelde Moniek zondag na haar wedstrijd. Inmiddels is dat gedaan en dus werkt ze toe naar de 4×100 meter wisselslag estafette. De series daarvan worden vrijdag om 12.35 uur Nederlandse tijd gezwommen en hoewel het absoluut geen zekerheid is, heeft de Nederlandse ploeg wel uitzicht op een plaats in de finale. “Het gaat moeilijk worden om de finale te halen”, beseft Moniek zich terdege. “Maar onmogelijk is het ook niet.”

Waar ze op de individuele afstand dus niet kon laten zien waar ze op gehoopt had, moet dat nu in de estafette wedstrijd wel gaan gebeuren. “Ik kijk nu niet meer terug, want ik kan er toch niets meer aan veranderen. Het enige dat ik meeneem is dat ik mijn eerste vijftig meter een stuk feller moet zwemmen. Dat ging in de trainingen telkens goed, maar ik heb in de wedstrijd gewoon een racefout gemaakt. Voor mezelf wil ik nu bewijzen dat er meer in zit dan ik persoonlijk heb laten zien, zodat ik hopelijk met een wat beter gevoel de Olympische Spelen zal verlaten. Ik heb er in ieder geval zin in.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>