Moniek in Londen (7) – Een terugblik

Het zit er nu dan echt op. De Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn zondagavond afgesloten met een groots spektakel in het Olympisch stadion. Ook Moniek liep mee in de grote parade van atleten. Ruim tienduizend sporters betraden het middenterrein van het stadion om de Spelen af te sluiten. De Spelen waarop Moniek haar Olympische debuut maakte en dat met wisselende resultaten deed. Ze eindigde op een teleurstellende twintigste plaats in de series van de 100 meter schoolslag, maar zwom tijdens de wissel estafette vervolgens zowel in de serie als in de finale een uitstekende race op dezelfde afstand.

“Ik splitte 1.06.7 in de finale. Een tijd waar ik tevreden over ben”, vertelt Moniek. “Ik heb in mijn eigen 100 meter gewoon een racefout gemaakt. De vorm was er wel. Ik heb heb nu ook mijn Olympisch diploma (foto) ontvangen. Iets waar ik mee thuis kan komen ondanks dat ik natuurlijk wel op meer gehoopt had.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>