Clinic voor talenten uit Noord-Holland

Moniek heeft vorige week een clinic gegeven voor jonge talenten in het kader van de tweede editie van ‘Helden van Noord-Holland’. De dag was er om de jeugd te motiveren en te inspireren en daar werkte Moniek natuurlijk graag aan mee. Ze kreeg ook verschillende vragen op zich afgevuurd. Hieronder een verslagje van de dag.


Noord-Hollandse helden en jonge talenten

Op woensdag 24 oktober zat de Statenzaal vol jonge sporttalenten en Olympische- en Paralympische sporters voor de tweede editie ‘Helden van Noord-Holland’. Nadat gedeputeerde Elvira Sweet de sporters huldigde voor hun deelname aan de Olympische Spelen en Paralympics, gingen de sporters samen met de jonge talentjes op weg naar de masterclasses atletiek, hockey, judo, roeien, wielrennen, zeilen en zwemmen.

“Hoe voelt het om Olympisch goud te winnen?”, “Wat moet je opgeven om op de Olympische Spelen of de Paralympics te komen?” en “Hoe ga je om met de teleurstelling als je niet wint?” Dit soort vragen kregen de sporters op zich afgevuurd; meerdere malen viel de term ‘fantastisch’ voor het Olympia-gevoel en ‘teleurstelling’ als het vurig gewenste goud niet gehaald was. Dat kon de feestelijkheid van deze middag echter niet drukken, want het feit dat je hebt deelgenomen aan de Olympische Spelen en de Paralympics was voor de provincie reden genoeg om de sporters in het zonnetje te zetten.

Sportles met Olympisch tintje

Op verschillende locaties in de provincie kregen ruim 125 talentjes de fijne kneepjes van het vak geleerd. Deze middag was namelijk ook bedoeld om de jonge talenten te inspireren en te motiveren zich verder te ontwikkelen in hun sport en misschien in de toekomst zelf deel te nemen aan de Olympische Spelen. De zwembroertjes Ben en Lars Bottelier wisten het na afloop van de clinic zeker: “In 2020 ga ik naar de Olympische spelen”. In zwembad de Planeet in Haarlem kregen zij met zo’n 30 talenten de masterclass aangeboden door zeven Helden uit Londen.

Voor deze Olympische en Paralympische sporters was het leuk om hun ervaring en kennis door te geven aan een jongere generatie en hen op weg te helpen naar Olympisch goud. Zo gaven Kim Lammers en Rogier Hofman, winnaars van een gouden en zilveren medaille op de spelen een unieke masterclass aan de talenten die net dat stapje extra kunnen gebruiken op weg naar de wereldtop.

Bron: www.noord-holland.nl

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>