Goed begin van het jaar tijdens NSK

Na twee pittige trainingsweken heeft Moniek zaterdag meegedaan aan de Nederlandse studentenkampioenschappen zwemmen. Haar eerste wedstrijd van het jaar en dat ging Moniek niet slecht af. Ze zwom op de 50 meter naar 31.18. Een tijd onder de WK limiet, maar daarvoor telde het NSK niet mee. “Dat was verrassend hard voor dit moment, ook al is het hand geklokt”, vertelt Moniek. Ze kwam op de 100 meter schoolslag uit op 1.09.41. “Dit was weer mijn eerste langebaanwedstrijd en ook weer de eerste keer een honderd meter school van dit seizoen. Vooral in de eerste 50 meter was het tempo nog te laag, maar het is goed om weer wat wedstrijdervaring opgedaan te hebben.”

Volgende maand komt Moniek weer in actie. In het tweede weekend van maart zwemt ze de 50 en 100 meter schoolslag tijdens de British Gas International Swimming Meet in Leeds. Vervolgens volgt in april de Swim Cup, waar ze kwalificaties voor de WK af kan dwingen.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>