Een nieuwe uitdaging: van het Oosten, naar het Westen, naar… het Noorden!

Na een Olympisch jaar komt natuurlijk altijd de vraag: wat wil ik? Voor de Olympische Spelen had ik nog de twijfel of ik nog vier jaar door zou willen gaan, maar nadat ik eraan deelgenomen heb is die twijfel helemaal weg. Na mijn ‘mislukte’ 100 meter wist ik 1 ding zeker, dit wil ik nog een keer over doen! Gelukkig bleek bij de 4×100 wissel dat de vorm er wel was maar dat ik een fout had gemaakt in mijn eigen race. Achteraf was ik in eerste instantie dus ook niet bestand tegen ‘het fenomeen’ van de Olympische Spelen. Omdat ik nu ervaren heb wat er op me af komt, heb ik het vertrouwen dat ik het in Rio anders kan doen!

Ik wil meer en na de Olympische Spelen had ik het gevoel dat ik misschien wel toe was aan een nieuwe uitdaging, ondanks dat ik mezelf bij mijn huidige trainer Hans Elzerman de afgelopen 4 jaar goed ontwikkeld heb. De Olympische Spelen behalen was voor mij een droom maar het feit dat ik daar zonder mijn trainer stond, was erg moeilijk. Daarnaast werd vanuit de nieuwe structuur binnen het Nederlandse zwemmen duidelijk dat ik als NTC-zwemster na de aankomende Swim Cup in april ook daadwerkelijk weg zou moeten uit het RTC, omdat dit niet langer een plek is waar ik, vanwege mijn leeftijd, zou mogen trainen.

Ik heb zowel in Nederland, als het buitenland, naar een goede plek gezocht en ik heb besloten dat ik, na een goed gesprek met Kees Robbertsen van het (aspirant) NTC in Drachten, voldoende vertrouwen heb dat ik mij bij mijn laatste optie in Nederland nog verder kan ontwikkelen. Ik ga daarom na de Swim Cup verhuizen, en indien ik kwalificatie voor de WK afdwing, zal Kees mij verder begeleiden in het WK-traject.

Ik ben mijn huidige trainer, Hans Elzerman, erg dankbaar voor al zijn inzet en begeleiding in de afgelopen jaren. Ik heb een geweldige tijd gehad en ik heb me, met Hans als coach, ontwikkeld tot een Olympisch zwemster, waar ik erg trots op ben.

Ik vind het spannend om mijn inmiddels vertrouwde Amsterdam te gaan verlaten, maar kijk ook uit naar een nieuwe omgeving, een nieuwe trainer en een nieuwe start met hopelijk heel veel succesvolle toernooien! :)

Voor nu telt echter maar 1 ding, op de Swim Cup in april kwalificatie voor de WK afdwingen! Daarna kan er weer een nieuw ‘zwemhoofdstuk’ beginnen.

Moniek

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>