Goede tijden in Leeds

Een maand na het NSK heeft Moniek er opnieuw een wedstrijd op zitten. Dit weekend kwam ze in actie tijdens de British Gas International Swimming Meet in Leeds. Het bleek een goed weekend te worden. Ze kwam uit op zowel de 50 als de 100 meter schoolslag en presteerde daar naar eigen tevredenheid. Op beide afstanden werd ze tweede en tot twee keer toe bleek Olympisch kampioene Ruta Meilutyte (Litouwen) de beste.

Al in de series van de 100 meter voelde het goed. In de finale zwom Moniek vervolgens naar 1.08.40 en daarmee deed ze amper onder voor Meilutyte. “Ik ben tevreden over mijn tijden, maar er zijn ook duidelijk nog wat aandachtspunten om mee te nemen”, was haar reactie na afloop. In de series van de 50 meter was ze zondag zelfs sneller dan de Litouwse, maar die bleek nog wat over te hebben voor de finale. Daarin eindigde Moniek dus opnieuw als tweede. Ze zwom naar 31.33. “In deze race was ik iets te gretig in het begin. Wel was ik weer iets sneller dan vanochtend. Over 4 weken moet het echt gebeuren!” Dan staat de Swim Cup Eindhoven op het programma.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>