Winst bij internationale meeting in Rome

Nadat Moniek op de tweede dag van het NK toch niet in actie kwam door een lichte schouderblessure, heeft ze afgelopen weekend wel in Italiƫ gezwommen. Ze kwam tijdens de Trofeo Sette Colli Rome in actie op drie afstanden. Dat waren de 50 meter, de 100 meter en de 200 meter schoolslag. Het ging haar goed af, zeker ook omdat de blessure haar ditmaal weinig parten speelde. Op de langste afstand zwom Moniek de B-finale, maar op de andere afstanden wachtte twee keer een medaille. Ze won de 50 meter in 31.46 seconden en werd op de 100 meter derde.

Moniek zwom op de 100 meter naar een tijd van 1.08.82 en op de dubbele afstand klokte ze 2.33.84. “Overall ben ik wel tevreden met deze tijden”, vertelt ze. “Ook omdat ik vorige week bij de Open Nederlandse Kampioenschappen tijdens de start een lichte blessure aan mijn schouder opgelopen had. Gelukkig is dat wel heel snel een stuk minder pijnlijk geworden en kon ik nog prima races afleveren.”

De weg naar de wereldkampioenschappen in Barcelona is inmiddels al langer ingezet, maar dat belangrijke toernooi komt wel steeds dichterbij. “Tot de WK zwem ik nu geen wedstrijden meer. Vandaag (zondag) deden we nog een dagje sightseeing in Rome (foto) en had ik ook een fotoshoot van Arena. Nu weer op naar Nederland en daar gaan we weer gewoon verder met de voorbereiding op de WK.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>