Halve finale eindstation op 100 meter

Bij de wereldkampioenschappen in Barcelona is Moniek maandag gestrand in de halve finale van de 100 meter schoolslag. “Ik denk dat er wel meer in zit, maar het komt er gewoon niet echt uit”, vertelde ze na afloop van haar race, waarin ze met 1.07.77 de tiende tijd op de klokken bracht. “De afgelopen weken ging het in de trainingen wel lekker. Nu was ik toch iets meer zoekende. Wel in de 1.07, maar toch drie tiende van een seconde verwijderd van mijn eigen Nederlandse record.”

Het toernooi is voor Moniek nu zeker niet ten einde. Komende zaterdag 3 augustus zijn de series en halve finales van de 50 meter schoolslag. “Ik ga op de 50 meter proberen wat meer aansluiting te zoeken. We zullen zien hoe dat gaat. Die afstand is toch meer mijn nummer.” Haalt Moniek de finale, dan komt ze zondag 4 augustus daarin nogmaals in actie.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>