In recordrace naar finale op WK

Op de 50 meter schoolslag tijdens de wereldkampioenschappen in Barcelona heeft Moniek zaterdag tot twee keer toe haar persoonlijke record in textiel weten te verbeteren. Daarmee heeft ze zich als zevende geplaatst voor de finale die zondag gezwommen wordt. In de series kwam Moniek zaterdagochtend tot een tijd van 30.82 en daar deed ze met 30.61 in de avond nog een hap vanaf. De finale staat voor zondagavond gepland.

De records van Moniek zwom ze zelf sowieso in recordraces. Met name in de ochtend was Moniek dicht betrokken bij een sensatie, hoewel ze dat eerst nauwelijks door had. Praktisch naast haar zwom de Russische Joelia Jefimova namelijk naar een nieuw wereldrecord op de 50 meter, 29.78 seconden. In de halve finale na die van Moniek kwam topfavoriete Ruta Meilutyte ‘s avonds echter met een sensationeel antwoord. Ze verpulverde het net gevestigde wereldrecord met een toptijd van 29.48.

Na afloop was er tevredenheid bij Moniek, maar ze zag ook nog verbeterpunten. “Ik ben blij met mijn tijd, maar de race was nog niet perfect”, liet ze weten. “Ik stond weer iets te vroeg in de starthouding, waardoor ik opnieuw wat te laat van het blok was. Daarnaast moest ik ook wat uitdrijven bij de finish. Met het halen van de finale ben ik blij. Morgen ga ik weer voor een verbetering voor mijn textiel pr en misschien wel voor mijn echte pr, gezwommen in een snelpak. Die staat op 30.38. Het belangrijkste is vooral om te genieten en deze ervaring mee te nemen. Ik heb er zin in!”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>