Brons op 100 meter bij World Cup Eindhoven

Met het WK nog maar net achter de rug komt Moniek nu alweer uit in de volgende grote wedstrijd. Woensdag begon ze aan de World Cup Eindhoven op de 100 meter schoolslag en daarbij boekte ze resultaat. Na afloop had Moniek namelijk de bronzen medaille én een nieuw persoonlijk record in textiel in handen. Ze zwom in de finale naar een verbetering van haar beste tijd van voor het toernooi met bijna een seconde. 1.04.92 was het resultaat in het 25-meter bad.

“Vanochtend was het al een goede race”, vertelt Moniek na afloop. In de ochtend was ze ook al sneller dan ooit in textiel. Toen kwam ze uit op een tijd van 1.05.8. “Maar ik wist dat er nog ruimte zat in de keerpunten. Het was erg gaaf om voor thuispubliek te racen en mijn slag liep lekker. Gaaf om op dit toneel een medaille te pakken!”

Donderdag komt Moniek nogmaals in actie. “Dan doe ik de 50 meter. Hopelijk kan ik daar ook mijn beste tijd in textiel verbeteren. Ik ben blij dat het er nu uit komt en het geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>