In een snelle sprint naar het zilver

Ook op de 50 meter schoolslag heeft Moniek zich tijdens de World Cup Eindhoven flink weten te verbeteren. In de finale kwam ze donderdagavond tot een tijd van 29.95 seconden, waar ze ‘s ochtends in de series al 30.16 zwom. Beide keren bleek dat goed voor een tweede plaats en dus won Moniek na het brons op de 100 meter, nu het zilver op de 50 meter. Voor het toernooi stond Moniek’s snelste tijd in een textiel pak op 30.41 seconden.

“De race was nog niet eens perfect”, reageerde Moniek. “Maar ik ben wel blij met deze tijd. Voor het eerst onder de dertig seconden in textiel. Wat een gave ambiance hier. Dit is een mooie afsluiting van een hectisch seizoen. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen, waar ik straks in alle rust op mijn nieuwe plek aan kan beginnen. Maar nu eerste vakantie!”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>