Recordrace op NK estafette

IMG_1098In Eindhoven heeft Moniek afgelopen zondag met haar teamgenotes van De Dolfijn het Nederlands record voor verenigingen op de 4×100 meter schoolslag verbroken. Het viertal dat naast Moniek uit Anouk Elzerman, Lona Kroese en Sanne Bommer bestond kwam tot een eindtijd van 4.39.08. Daarmee doken ze bijna vier seconden onder de oude top tijd. “De wedstrijd ging goed”, laat Moniek weten. “Ik wist niet goed wat ik mocht verwachten, omdat ik slechts een maand weer in training ben, maar er kwamen mooie tijden op de klokken. Ik splitte als derde zwemster een tijd van 1.06.11.”

Moniek kwam ook nog een tweede keer in actie en opnieuw ging het snel. “Bij de afsluitende 10×100 vrij was ik de startzwemster, waarbij ik een fractie boven mijn persoonlijke record bleef met een tijd van 57.40 seconden. Uiteindelijk werden we in het totaalklassement tweede achter PSV.”

 

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>