Wel brons op 200 meter

Nadat ze op de 100 meter donderdag nog net naast een medaille greep, was het vrijdag op de 200 meter schoolslag van de World Cup Dubai wel raak voor Moniek. Ze wist de bronzen medaille te bemachtigen in een tijd van 2.25.42 minuten. Daarmee kwam ze slechts een halve seconde tekort om de Britse Sophie Allen nog het zilver af te snoepen. “Dat was nog verrassend goed”, vond Moniek na afloop. “Ik zwem die afstand maar weinig. Aan de indeling moet nog wel een beetje geschaafd worden, maar dit was in ieder geval wel een goede training.” De Russische Iuliia Efimova was oppermachtig op de 200 meter.

Eerder op de avond kwam Moniek ook al in actie op de 50 meter schoolslag. Daar was een vierde plaats haar deel, nadat ze donderdag op de dubbele afstand ook al vierde werd. Moniek wist een tijd van 30.55 seconden op de klok te brengen. “Die vijftig meter ging ook wel goed. Wel jammer dat ik opnieuw net vierde werd. De vorm is nog niet top, maar voor nu zijn dit wel prima tijden.”

De World Cup in Dubai zit er dus op, maar Moniek is nog niet klaar in Qatar. “Morgen vertrekken we naar Doha. Daar wacht nog een World Cup en dan kan ik in ieder geval de aandachtspunten van deze races weer meenemen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>