Met tevreden gevoel terug uit Qatar

IMG_1160Na bij elkaar opgeteld vier wedstrijddagen, waarin ze aan in totaal zes afstanden deelnam, keert Moniek met een tevreden gevoel terug uit Qatar. Maandag kwam ze in de World Cup Doha voor het laatst in actie. Op twee afstanden, de 50 meter en 200 meter schoolslag. Daarbij wist Moniek op de korte afstand ook nog een medaille binnen te halen. Ze werd derde in een tijd van 30.40 seconden. Een fractie sneller dan afgelopen week in Dubai. “De komende weken is er nog wel wat werk aan de winkel op het gebied van de start en onderwaterfase”, reageerde Moniek na afloop. “Maar voor deze fase van het seizoen zijn de tijden hoopgevend.”

Ter afsluiting van de World Cup wedstrijden in Qatar kwam Moniek uit op de 200 meter schoolslag. In 2.25.54 minuten eindigde ze als vijfde in de finale. “Qua eindtijd is dat vergelijkbaar met de wedstrijd in Dubai, maar ik heb de race ditmaal wel wat vlakker gezwommen. Ik had alleen niet echt meer de power om te versnellen en kon de voorgaande races wel voelen. Al met al ben ik wel blij en ik denk dat dit een mooie opstap is richting de rest van het seizoen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>