Mooie strijd op 100 meter ONK

Op de open Nederlandse kampioenschappen korte baan in Dordrecht is Moniek vrijdag begonnen met een overwinning. Ze was in de finale van de 100 meter schoolslag Anouk Elzerman in een tijd van 1.05.83 de baas. “Het was nog wel spannend, want Anouk was hier in topvorm naartoe gekomen, omdat dit haar laatste kans was om zich te kwalificeren voor de EK korte baan”, vertelt Moniek. Daar slaagde Elzerman in. Ze tikte zeven tiende van een seconde na Moniek aan.

Na afloop was Moniek goed te spreken over het resultaat. “Ik ben wel tevreden over mijn race ja. Dit was weer iets sneller dan in Doha en binnen een seconde van mijn tijd bij de World Cup in Eindhoven vorig seizoen. Ik begon voor mijn gevoel wel iets te enthousiast, maar kon mijn race nog wel goed afmaken. Een tijd onder de 1.06 is voor nu prima. Morgen mag ik aan de bak op de 200 meter.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>