Drie gouden plakken op ONK Dordrecht

Nadat ze vrijdag al de titel wist te behalen op de 100 meter schoolslag, heeft Moniek ook een mooi vervolg en slot aan haar ONK in Dordrecht kunnen geven. Op de 200 meter wist ze zaterdag naar het goud te zwemmen, waarna Moniek zondag afsloot met de Nederlandse titel op de 50 meter en een persoonlijk record op de 100 meter vrije slag. “Ik heb op alle drie de schoolslag afstanden de titel binnengesleept, dus dat is altijd leuk”, sprak Moniek na afloop.

Op de 200 meter ging het zaterdag niet helemaal zoals het moest, laat Moniek weten. “Ik ging veel te hard van start, waardoor ik de laatste 50 meter helemaal ‘dood’ ging. Dat was wel een goede prikkel voor mijzelf, maar de volgende keer moet ik hem toch wat gedoseerder zwemmen.” Op de kortste afstand is sparen er sowieso niet bij en daar kwam Moniek dus ook tot de titel in een tijd van 30.32 seconden. “Die race voelde wel iets gehaast, maar ik was wel weer iets sneller dan tijdens de World Cups.”

Een uitstapje was er voor Moniek dus nog naar de 100 meter vrije slag. Daarin zwom ze naar de twaalfde tijd, 56.57. “Ik zwom in de B-finale een dik persoonlijk record en kwam voor het eerst onder de 57 seconden. Het was leuk om dat er voor de fun bij te zwemmen. Overall gezien kijk ik ook tevreden terug. In de komende weken is er nog wel even wat werk te verzetten, om in december in topvorm te zijn op de EK korte baan.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>