Uitgenodigd voor Duel in the Pool

Aan haar programma van december heeft Moniek nog een wedstrijd toe kunnen voegen. Ze is uitgenodigd om deel te nemen aan het Duel in the Pool, een tweejaarlijkse zwemwedstrijd tussen de selectie van de Verenigde Staten en een Europees Allstars Team.  Namens Nederland doen onder meer ook Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk mee. Het Duel in the Pool staat gepland voor 20 en 21 december, een week naar de EK korte baan in Denemarken. Moniek komt er uit op de 100 en 200 meter schoolslag.

Het is na haar deelname in Atlante twee jaar geleden de tweede keer dat Moniek een uitnodiging heeft gekregen voor het evenement, waar show en zwemmen samenkomen. “Het is heel speciaal dat je uitkomt voor het team Europa”, vertelt ze. “Daarbij is het ook wel een promotie voor de zwemsport. Er zijn geen series, maar het zijn gewoon alleen finales van alle Olympische nummers.”

Dat Moniek deel mag nemen is een hele eer en ook een bevestiging van haar kunnen. “Ik weet dat ik al jaren bij de Europese top hoor maar zit meestal wel net achter de echte toppers. Ik ben ook pas later toegevoegd omdat niet iedereen beschikbaar was voor deze wedstrijd. Desalniettemin ben ik vereerd dat ze me benaderd hebben en dat ik de eer van Europa mag proberen hoog te houden.”

De hoop is dat de vorm in december al goed is, dus dat zou haar ook goede tijden op kunnen leveren in Schotland. “De wedstrijd is een week na de EK korte baan, dus ik wil mijn vorm gewoon doortrekken naar deze wedstrijd en hoop dat ik mezelf vooral op de 200 kan verbeteren. Die zwem ik op de EK korte baan namelijk niet. Verder wil ik vooral genieten van het evenement, de ervaring en de sfeer!”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>