Heel blij met bronzen medaille op EK

Nieuws brons EK 50Voor Moniek begonnen de Europese kampioenschappen korte baan in het Deense Herning donderdag perfect. Ze zwom in de finale van de 50 meter schoolslag naar de derde plaats en won dus een bronzen medaille. “Ik ben hier heel blij mee. Vooral ook met de tijd”, vertelde ze nadat ze met een tijd van 29.79 seconden het water weer uit mocht. Daarmee was ze haar Zweedse concurrente Jennie Johansson nipt voorgebleven. “Na de halve finale voelde ik dat er nog ruimte zat en dat ik dat dan er uit weet te halen, dat geeft wel een kick!” Yulia Efimova uit Rusland won het goud.

Efimova streed met Ruta Meilutyte om het goud. Daarachter was de race om het brons heel spannend en trok Moniek dus aan het langste eind. “Ik wist dat ik een kans maakte op het brons, maar ik moest dan wel echt mijn beste race van de dag neerzetten. Ik ben blij dat alles samen kwam en vooral mijn eindschot heel goed was. Ik tikte nog net die Zweedse eruit. Ik ben heel blij dat ik op dit sterk bezette EK een bronzen medaille mee heb kunnen pakken.”

Zaterdag komt Moniek opnieuw in actie. Dan zwemt ze de series van de 100 meter schoolslag en wanneer ze doorgaat de halve finale. Haalt ze op diezelfde afstand de finale, dan komt ze daarin zondag in actie. Die dag doet ze met Nederland ook mee aan de 4×50 meter.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>