Opnieuw goed resultaat op EK in Herning

World Cup Eindhoven 2Nadat ze donderdag een bronzen medaille wist binnen te slepen op de 50 meter schoolslag, mocht Moniek zondag opnieuw een finale zwemmen bij de Europese kampioenschappen. Ditmaal op de 100 meter schoolslag. In het Deense Herning had ze zich daarvoor op zaterdag al geplaatst en in de finale deed ze lang mee om een podiumplaats. Halverwege lag Moniek zelfs nog derde. Uiteindelijk tikte ze met een tijd van 1:05.23 als vijfde aan. “De race ging een stuk beter dan gisteren”, liet Moniek na afloop weten. “Alleen het laatste keerpunt en de onderwaterfase liepen nog niet top.”

“Voor nu ben ik op zich wel tevreden met deze tijd”, keek Moniek nog verder op haar 100 meter terug. Die tevredenheid gold eigenlijk voor het complete EK. “We zijn nog in het begin van het seizoen en ik zit alweer bijna op de tijd die ik aan het einde van vorig seizoen bij de World Cup zwom. Voor dit seizoen is het in ieder geval wel mijn beste tijd. Volgende week ga ik proberen deze race mee te nemen en daar nog wat er vanaf te snoepen. Al met al ben ik tevreden over dit toernooi. Ik ben op de goede weg!”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>