Estafette winst bij Duel in the Pool

Op de eerste dag van de ‘Duel in the Pool’ in het Schotse Glasgow heeft Moniek met het Europese Allstar team de 4×100 meter wisselslag gewonnen. Het Amerikaanse team, dat traditioneel twee dagen de tegenstander is, werd in een rechtstreeks duel verslagen. Na de Tsjechische rugslag specialiste Simona Baumrtova dook Moniek als tweede het water in. Baumrtova had al een voorsprong genomen op Amerika en die voorsprong wist Moniek vast te houden. Vervolgens maakten de Deense Jeanette Ottensen-Gray en de Britse Fransesca Halsall het karwei af. De tijd van team Europa was met 3:49.14 iets meer dan twee seconden sneller dan die van Amerika.

De overwinning van het Europese viertal was toch wel een kleine verrassing. “Vooraf leken onze kansen niet heel groot, maar onze rugslag zwemster had een mooi gaatje geslagen”, vertelt Moniek. “Ik kon dat gelukkig consolideren met een prima split van 1:04.53. Daarna maakten de andere meiden het super af.”

Beste seizoenstijd op 200 meter
Een uur voor haar start op de estafette was Moniek vrijdag ook al individueel in actie gekomen. Dat deed ze op de 200 meter schoolslag en daarbij wist Moniek tot een tijd van 2:24.78 minuten te komen. Dat bleek goed voor de vijfde plaats achter de Amerikaanse winnares Micah Lawrence. “De 200 meter voelde wel wat zwaar, maar het was wel mijn beste tijd dit seizoen”, keek Moniek op die race terug. “Het was al met al in ieder geval een heel gave avond.”

Na de eerste van twee dagen bij de ‘Duel in the Pool’ staat het Europese team aan de leiding. Europa haalde tot nu toe 68 punten binnen, de Amerikaanse mannen en vrouwen 54. “Het gaat spannend worden morgen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>