Snelle tijd in thuiswedstrijd

Het komt niet vaak voor, maar zaterdag zwom Moniek zowaar een thuiswedstrijd. In Drachten organiseerde de KNZB namelijk een Challenger. Daar nam Moniek de 100 meter schoolslag voor haar rekening. Ze ging er met overmacht met de winst aan de haal en zwom een tijd van 1:08.55 minuten. Ter afwisseling kwam Moniek ook uit op de 200 meter wisselslag. Daar werd ze in 2:25.60 vijfde achter Femke Heemskerk, die een nieuw Nederlands record zwom.

Na afloop kon Moniek met een goed gevoel terugkijken op de dag. “De 100 school ging goed”, zegt ze. “Daarop had ik ook een prima verdeling. Het tempo ligt nog wat lager dan uiteindelijk noodzakelijk is, maar dat komt wel in de komende periode. Daarnaast was de 200 wissel leuk om eens te racen, alleen liet vooral mijn rugcrawl wat te wensen over, haha. Ik ben blij dat de wedstrijd toch nog wel prima tijden opgeleverd heeft, want ik was na terugkomst uit Thailand toch wel wat aan het kwakkelen, doordat mijn lichaam de arbeid die ik daar gedaan heb moest verteren. Vanuit hier kunnen we weer goed verder werken.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>