WhatsApp interview: Groeten uit Kazan

Badmuts MoniekBijna is het zover. De wereldkampioenschappen in het Russische Kazan staan voor Moniek op punt van beginnen. In aanloop daar naartoe zwom ze onlangs nog in Alkmaar en verbleef ze met het Nederlandse team op Mallorca. Vrijdag hield de KNZB een persmoment. Hoog tijd dus om Moniek weer eens via een WhatsApp interview aan de tand te voelen. Je leest het hieronder.

Én heb jij nu ook een vraag aan Moniek? Laat het weten via haar Twitter-account of Facebook pagina. Na het WK houden we weer een WhatsApp interview. De leukste inzendingen nemen we daarin mee en worden beloond met een officiële Moniek Nijhuis – Arena badmuts.

[31-7 10:43] Thuisfront: Moniek, welkom bij dit persmoment voor de wereldkampioenschappen in Kazan. Hoe staat het ervoor?
[31-7 10:47] Moniek Nijhuis: Ik ben nog wat aan het bijkomen van de reis maar het gaat wel goed verder. Ik lag na een lange reis gisterochtend om 5 uur pas in mijn bed. Nu ga ik dus vooral nog even goed mijn rust zoeken en de laatste puntjes op de i zetten in de trainingen.
[31-7 10:53] Thuisfront: Je zegt dat je pas om 5 uur in je bed lag. Niet ideaal lijk me op weg naar een WK. Kon dat niet anders?
[31-7 10:56] Moniek Nijhuis: Nee, dat kon helaas niet anders. Dus dan moet je het maar gewoon over je heen laten komen en proberen zo fit mogelijk te blijven. Ik had wel wat last van een kleine verkoudheid na de reis, maar dat lijkt nu wel weer gewoon weg te trekken. Gelukkig heb ik nog tot maandag voor mijn eerste race.
[31-7 10:56] Thuisfront: Dan heb je nog mooi wat dagen. Hoe ziet jouw programma er daar uit als je vanaf nu kijkt tot het einde van het toernooi?
[31-7 10:59] Moniek Nijhuis: Ik heb net een korte training afgewerkt met wat korte sprints en wat benen. Vanmiddag staat er nog een training op de planning met wat aëroob doorzwemmen. Morgen en zondag ga ik nog 1 keer trainen met morgenmiddag een opening op 100 meter snelheid. Voor de rest vooral veel rusten en onderhoud bij de fysio.
[31-7 11:00] Thuisfront: Dus je doet alleen maar de 100 meter daar?
[31-7 11:02] Moniek Nijhuis: Nee, ik begin met de 100 meter op maandag. De halve finale is die middag, eventuele finale de middag erna. Op zaterdag mag ik dan nog de 50 school, waarbij de halve finale op zaterdag is en de eventuele finale op zondagmiddag. Zondag treden we ook nog als team aan op de 4×100 wisselslag.
[31-7 11:03] Thuisfront: Dat eventuele dat je noemt klinkt nog wat twijfelachtig. Met welk doel ben je naar Kazan gekomen?
[31-7 11:07] Moniek Nijhuis: Ik kom vooral om mezelf te verbeteren en ik geloof zeker dat finaleplaatsen tot de mogelijkheden behoren. Op de 100 zal ik overigens nog wel een stap moeten zetten want het niveau op de schoolslag zit echt in de lift. Ik ga er vanuit dat een tijd in de 1.06 nodig zal zijn voor een top-8 klassering. Op de 50 sta ik al wel iets hoger geklasseerd. De trainingen op Mallorca gingen erg goed en ik kijk er naar uit om hier te gaan racen!
[31-7 11:08] Thuisfront: Speelt daarbij ook in je achterhoofd dat zo’n WK misschien wel het ultieme meetmoment is voor de komende Olympische Spelen? Hoe zit dat trouwens; kun je je hier plaatsen voor Rio?
[31-7 11:12] Moniek Nijhuis: Ik denk dat het een meetmoment is, maar in een jaar kan er natuurlijk nog veel gebeuren. Ik train nu een jaar in Eindhoven en heb aan veel dingen gewerkt. Dat wil ik nu in mijn races zo goed mogelijk proberen toe te passen. Richting Rio kunnen we nog een jaar verder investeren. De WK is inderdaad het eerste kwalificatiemoment voor de OS. Plaatsing hier afdwingen zal wel optimaal zijn, want je hoeft ook geen vormbehoud meer te tonen, dus dan kun je je optimaal op Rio richten.
[31-7 11:15] Thuisfront: Meetmomenten, top-8 klasseringen. We hebben je de laatste tijd amper gezien zonder een podium onder je voeten. Een medaille, daar gaat het toch om?
[31-7 11:17] Moniek Nijhuis: Haha! Uiteindelijk wel ja! Maar die behaal je alleen met een goede race ;-)
[31-7 11:18] Thuisfront: De weg er naartoe is in ieder geval goed verlopen?
[31-7 11:24] Moniek Nijhuis: Zeker! Ik was de week voordat we weg gingen nog erg vermoeid en de eerste halve week op Mallorca kwam er ook veel vermoeidheid uit. Daarna voelde ik me wel steeds sterker worden. De trainingen gingen goed. Met nog een paar dagen rust ben ik er helemaal klaar voor.
[31-7 11:25] Thuisfront: Dan denk ik dat ik namens alle volgers spreek; veel succes!
[31-7 11:25] Moniek Nijhuis: Dankjewel! Ik ga even een dutje doen ;-)

CLQalnoWcAE6jim.jpg large

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>